Ga naar de inhoud
Home » Voorbeeld Quiz van Roos

Voorbeeld Quiz van Roos

Ben je nieuwsgierig naar hoe een Quiz van Roos evenement in de praktijk werkt? Wil je ervaren hoe onze quizzen kennis en plezier naadloos combineren? Dan ben je hier aan het juiste adres! Onze Voorbeeld quiz biedt je een voorproefje van wat je kunt verwachten tijdens een echte Quiz van Roos quizavond. Een kijkje in onze 6 rondes in 6 vragen.

Ronde 1: Fotoronde

10 foto’s met een overkoepelend thema en een twist. Deze fotoronde heeft 10 bekende schilderijen, maar dan in een animatie/strip jasje. Kun jij het originele werk achterhalen? 1 punt voor de schilder en 1 punt voor de naam van het kunstwerk!

In onze quizzen zit er ook altijd een bonuselement. Een leuke manier om extra punten te verdienen! Nieuwsgierig? Speel een quiz en maak het mee! Deze fotoronde komt uit Pubquiz Mix 5.

fotoronde quiz van roos
Antwoord bekijken

Het laatste avondmaal door Leonardo Da Vinci

Ronde 2: Algemene Kennis

Combinatievragen, emojiraadsels, droedels en keiharde kennisvragen. In de tweede ronde van onze quizzen ga je aan de bak. Maar geen zorgen: we combineren krakende hersenen met luchtige (audio-)fragmentjes. Af en toe ademhalen. Er mag ook gelachen worden.

Weet jij de juiste combinatie te maken tussen de celebrity en serie?

Antwoord bekijken

A. New Girl – 1. Prince
B. Community – 4. Jack Black
C. Bates Motel – 3. Rihanna
D. Parks & Recreation – 2. Michelle Obama

Ronde 3: Audioronde

De audioronde, beter bekend als Hessels Mic Moment. In deze ronde krijg je 10 bekende audiofragmenten te horen, maar dan net iets anders. Soms is er iets weggelaten en soms is het ingesproken door Hessel. Weet jij wat wij zoeken?

We geven je één fragment uit de Netflix en Chill quiz als voorbeeld. Herken jij het karakter en de bijbehorende serie?

Antwoord bekijken

Janice uit Friends

Ronde 4: Algemene kennis

Een algemene kennis vraag is bij Quiz van Roos niet zo algemeen. Soms is het hele specifieke kennis. Weet jij bijvoorbeeld de hoofdstad van Honduras of waar Cu voor in het periodiek systeem?

In deze vraag uit een pubquiz Mix zijn we benieuwd of jij goed bent in rijtjes stampen. Zeg het maar: wat zijn de eerste 4 decimalen van pi?

Antwoord bekijken

3,1415

in de tekst hadden we het ook nog over Tegucigalpa en koper, maar dat als echte Quizkoning(in) wist je dit vast allang.

Ronde 5: Verrassingsronde

In ronde 5 weet je nooit wat je krijgt. En dat is iets positiefs. De ene keer testen we je algemene kennis, de andere keer krijg je een verrassingsronde. Zo zappen wij regelmatig wel eens wat er op 10 verschillende kanalen te zien is.

Deze keer is het gezicht van een bekende (voormalig) sporter verwisselt met een ander. Het nieuwe gezicht is een Nederlander. Herken jij de 2 sporticonen?

Antwoord bekijken

Michael Schumacher & Johan Cruijff

Ronde 6: Muziekronde

We sluiten af met een muziekronde: 10 liedjes en we zijn op zoek naar titel en artiest. De ene keer zijn het bekende hits, maar soms net even in een ander jasje. In deze muziekronde uit een Quiz op maat kozen we voor een valse start: niet zo best klinkende covers van top nummers.

Herken jij het origineel en weet jij de echte artiest(en) en bijbehorende titel?

Antwoord bekijken

Earth Wind & Fire – September

Ontvang 20 gratis quizvragen

Zelf de quizmaster-outfit aantrekken? Download de Quiz van Roos PubQuiz gids met maar liefst 20 unieke quizvragen!

logo quiz van roos podcast

Pubquiz Podcast

Quizzen onderweg? Luister dan naar de Quiz van Roos podcast. Luister thuis of onderweg en speel mee!